Kraamkliniek bijna klaar – impressie werkbezoek 2023

Door grote giften kon vorig jaar gestart worden met de nieuwbouw van een kraamkliniek en een watertoren. De watertoren is inmiddels klaar en de bouw van de kliniek gaat voorspoedig. De buitenzijde is vrijwel gereed en binnen is gestart met de afwerking.

Het huidige gebouw van de gezondheidspost is veel te klein voor de 7.000 patiënten die er jaarlijks gebruik van maken. We bouwen daarom een nieuw gezondheidscentrum waar basiszorg wordt aangeboden. De eerste fase betreft een kraamkliniek, want zorg voor jonge moeders en kinderen is dé prioriteit van het gezondheidscentrum. De bouw van de watertoren is ook essentieel, want zonder schoon en drinkbaar water is zorg bieden bij bevallingen onmogelijk.

Het team van artsen, verpleegkundigen, laboranten en een apotheker is heel gemotiveerd om in het moderne gebouw te gaan werken. Dat duurt nog even. Dit voorjaar is het gebouw helemaal klaar. Daarna wordt hard gewerkt aan de inrichting met medische apparatuur.

Zodra het gebouw geopend is kunnen we niet alleen meer mensen zorg bieden, er kunnen dan ook meer vakmensen werken. Op die manier dragen we met hoogwaardige banen ook bij aan lokale werkgelegenheid.

En dat is broodnodig in een land met een hoge werkloosheid.

Je kunt je wel voorstellen hoe trots onze partners en wij zijn met de realisatie van de kraamkliniek en de watertoren. Dus nogmaals, heel veel dank aan de donateurs! 

You Might Also Like