Gezondheidspost Djouth – impressie werkbezoek 2023

Elk jaar zijn we weer onder de indruk van het werk in de gezondheidspost in Djouth. De afgelegen ligging in het regenwoud maakt dat de zorg die hier wordt aangeboden letterlijk van levensbelang is. Hoewel de zorgverlening in 2022 heel goed is verlopen, was het  een moeilijk jaar als gevolg van een inbraak waarbij levensreddende medicijnen en geld is gestolen.

Voor het team is dit enorm frustrerend. Zij werken al jaren als stabiele groep. Gestaag gaat het jaarlijks beter. Een incident als een inbraak bemoeilijkt dat en werpt hen terug in de tijd. Gelukkig kunnen we hen helpen om de voorraad medicijnen opnieuw aan te schaffen en de kas aan te vullen.
We voorkomen ook dat het weer kan gebeuren. In het gebouw is een kleine apotheek met een medicijnvoorraad. In deze afgesloten ruimte wordt ook de kas met contant geld bewaard. Voor komend jaar hebben we budget vrijgemaakt voor een aantal nieuwe stalen deuren, hoogwaardige sloten en een beveiligingscamera. 

Daarnaast zoeken we donateurs voor andere dringende verbeteringen. Een nieuw hek om het terrein is wenselijk in verband met de veiligheid. Het gebouw heeft ook nieuwe plafonds nodig en moet binnen en buiten worden geschilderd. 

Laat het ons weten als je met een eenmalige gift wil bijdragen aan deze aanpassingen. Je zou ons team enorm helpen om hun goede werk gemotiveerd voort te kunnen zetten. 

You Might Also Like