Basisschool St. Aloys doet het steeds beter

Bij aankomst in Abong Mbang zien we direct dat de school er mooi en verzorgd bij staat. De veranda is opgefrist met nieuwe groene hekken, die voorkomen dat kinderen van de verhoging afvallen. In het najaar start de bouw van een nieuwe feestzaal. De huidige bibliotheek wordt zo intensief gebruikt voor taal- en computerlessen, dat een nieuwe zaal waar alle 265 kinderen inpassen zeer welkom is. Zeker in het regenseizoen. Een Poolse donateur betaalt de kosten voor de nieuwe hekken en de nieuwe feestzaal. Zo kunnen wij ons qua bijdrage concentreren op de exploitatie van de school.

Op donderdag zijn we eregast bij de generale repetitie van de jaarlijkse culturele competitie tussen de lokale scholen. Wij worden getrakteerd op diverse dans-, toneel- en zangvoorstellingen. Het is een genot om naar de enthousiaste kinderen te kijken. Zelfs als het geluidssysteem uitvalt, mag dat de pret niet drukken. Diezelfde avond bieden de leraren ons een feestelijk diner aan. Tijdens het lekkere eten is er veel tijd om bij te praten. De leraren geven ze aan hoe goed het team samenwerkt en dat ze veel leren. Ze hebben het heel waardevol gevonden dat zij de leraren uit Djouth hebben ontmoet voor een gezamenlijke studiedag. Dat staat voor dit jaar dus ook weer in de planning.

Bij ons vertrek op vrijdagochtend horen we dat de leerlingen dit jaar weer de schoolwedstrijd hebben gewonnen! Elk jaar dus weer een stap verder.

Zie ook: klassen St. Aloys worden kleiner.

You Might Also Like