Open podium op Basisschool De Regenboog

Al heel wat jaren steunt basisschool De Regenboog in De Bilt de Stichting Kinderen van Abong Mbang. Ook dit jaar weer met een open podium waarbij kinderen uit alle klassen een optreden verzorgden. Na een korte uitleg van alles wat we doen begonnen de kleuters met een optreden ‘voor de kinderen van Aboem Abanga’. De naam blijft lastig, hè: Abong Mbang.

Doordat er drie rondes waren, kon iedereen zoveel mogelijk verschillende optredens zien. Er werden Afrikaanse en Nederlandse liedjes gezongen. Je kon dansen op Afrikaanse muziek. Bezoekers moesten natuurlijk meedoen. In de gymzaal was een turnoefening te zien, kinderen slingerden aan de ringen geslingerd en je kon schaken.
In de gang kwam ik zelfs twee levende standbeelden tegen die begonnen te dansen als er geld gedoneerd werd  Aan het eind van iedere ronde, gingen de kinderen met de pet rond. Alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en andere bezoekers hebben genoten van het enthousiasme waarmee de kinderen bezig waren en dat blijkt ook uit het totale bedrag dat uiteindelijk in alle petten en hoeden terecht gekomen is: maar liefst 1028 euro!! Fantastisch.

Dit jaar is er niet alleen geld opgehaald. De kinderen was gevraagd een nieuwe tandenborstel mee te nemen zodat alle kinderen van de St Aloys school in Abong Mbang weer een tandenborstel kunnen krijgen. Dat is gelukt want aan het einde van de open podium-dag stonden er twee volle dozen.

Namens de kinderen in Abong Mbang, bedankt Regenboog kinderen.

You Might Also Like