Bezoek Wilhelminaschool Amererongen

Op 6 oktober 2017 brachten Annemarie, Dinno en Nynke een bezoek aan basisschool Wilhelmina in Amerongen. We zijn erg blij dat de kinderen en leraren van groep 7 Kinderen van Abong Mbang als goed doel hebben gekozen.

De kinderen vonden het een goed idee om van ons meer te horen over hoe kinderen in Abong Mbang en de Baka-kinderen uit het tropisch regenwoud leven. We vertelden onze ervaringen aan groep 7, de klas van de 2 meisjes van de goede-doelen-commissie. Na een half uur waren ze heel wat wijzer. Ook de andere klassen hebben we bezocht. Alle kinderen van de Wilhelminaschool snappen nu beter waarvoor zij geld inzamelen: voor 2,50 euro kan een kind 1 jaar lang 1 maaltijd per week op school krijgen, voor 25 euro kan een kind een jaar naar school en voor 250 euro kunnen we lesmateriaal voor een hele klas voor een schooljaar aanschaffen.
In de weken vanaf de zomer tot na de herfstvakantie zamelen alle kinderen van de school geld in.

Als bedankje hebben we een paar schilderijtjes uit Abong Mbang achtergelaten. De kinderen gaan daarmee aan het eind van iedere week de andere klassen langs om de opbrengst van die week op te halen.

Het was een geslaagde ochtend waarin we weer heel wat vragen beantwoord hebben.

You Might Also Like