Fietsen voor Abong Mbang

Op 2 oktober 2022 fietsten 20 enthousiaste deelnemers voor Abong Mbang. Voor de 6e ! keer is er door fietsers geld ingezameld.
De dag startte om 7:00 uur met een flinke regenbui, maar kort na de start hadden we prima fietsweer met af en toe een lekker zonnetje. De fietsers waren tussen de 14 en ruim 50 jaar en reden een prachtige tocht van 100 of 200km langs de rivieren rond de Biesbosch-delta en door prachtige vestingstadjes. Fun facts: de natte wegen veroorzaakten veel lekke banden bij de fietsers van de 200km – en een aantal deelnemers fietste ongetraind mee en haalde toch de eindstreep: chapeau!

We fietsten samen € 4.500 bij elkaar voor de kinderen en het lerarenteam van basisschool St. Aloys in Abong Mbang. Super veel dank aan de fietsers en alle mensen die gesponsord hebben.

Wat doen we met deze opbrengst?
De meeste goede doelen investeren alleen in eenmalige projecten bijvoorbeeld de bouw van woningen of een klaslokaal. Dat doen wij ook, maar onze stichting kiest er al vele jaren voor om juist ook bij te dragen aan jaarlijkse terugkerende exploitatiekosten. Met de opbrengst van de fietstocht kan het lerarenteam de kwaliteit van het onderwijs flink verbeteren. Zij benutten onze bijdrage om klassen kleiner te houden (max 50 leerlingen), aan opleidingen voor het team en om boeken en werkschriften voor de kinderen te kopen.

Goed onderwijs is een investering waar kinderen hun leven lang profijt van hebben!

You Might Also Like